Pintar paviments industrials: Consells i tècniques per aconseguir un acabat durador

Quan es tracta de renovar un paviment, la pintura sintètica es converteix en una eina essencial per donar una nova vida a la superfície. Però, com en qualsevol projecte, la preparació prèvia i l'elecció i l'aplicació adequada dels materials són la clau per obtenir resultats que perdurin. En pintar paviments, es desencadenen una sèrie de decisions que marcaran la diferència entre un treball ben fet o un mediocre. Des de l'elecció del tipus de pintura fins a les tècniques i procediments d'aplicació, aquí us guiarem a través dels passos essencials per transformar el paviment de la seva nau industrial de manera duradora i efectiva. No importa si es tracta de paviments interiors exposats a desgast, superfícies d'alt trànsit o senyalització vial, aquest article us proporcionarà consells fonamentals per obtenir un paviment que destaqui per la seva qualitat, aparença i durabilitat.


Recordeu que per obtenir resultats professionals i d'alta qualitat, és altament recomanable comptar amb una empresa experta com UNIFORT a pintar terres industrials. Vegeu el nostre servei especialitzat en el pintat de paviments industrials amb resina epoxi i descobriu com podem optimitzar l'eficàcia dels paviments de la vostra empresa.

Consideracions prèvies abans del pintat

Comprovació d'humitat

És crucial comprovar que la humitat residual del suport disposi dels valors adequats. Per a materials de medi solvent, haurà de ser <4%, i per a mitjans de base aquosa, <6%.


Temperatura del suport i ambiental

La temperatura ambient també és important.


La temperatura ideal per aplicar la pintura és almenys de 10ºC i inferior a 25ºC. Per sobre de 10ºC la pintura s'assecarà correctament i aconseguirà una adhesió adequada.


Així mateix, la humitat també té un paper important en el procés de pintat. És important que la superfície estigui completament seca abans d'aplicar la pintura, ja que la humitat pot afectar negativament l'adherència i l'assecatge de la pintura. Un mesurador dhumitat ajuda a comprovar que els nivells siguin adequats abans de procedir amb laplicació.


Entorns amb graus d'humitat elevada, especialment amb materials en base aigua també poden manifestar problemes durant el procés de reticulat com a taques blanquinoses superficials produïdes per eflorescències. És important ventilar bé per evitar aquests indesitjables efectes.


Capacitat electrostàtica

També és important conèixer si el client requereix requisits antiestàtics per a protecció del procés productiu o operatiu.


Resistència al lliscament

És possible afegir textura a l'acabat per millorar l'adherència i la seguretat operacional en cas necessari.


Color

La preferència del color també és important. Colors patits, però que alhora facin detectar la brutícia solen ser bons aliats per equilibrar la imatge i una perfecta higiene.


Resistència química

A quins agents químics ha de resistir la pintura? És important conèixer els productes químics, el grau de concentració, la temperatura i el temps d'exposició.


Necessitat de reparacions prèvies

El segon pas consisteix a revisar minuciosament el paviment a la recerca de fissures o esquerdes. Aquestes imperfeccions poden comprometre la durabilitat del revestiment i cal reparar-les abans d'aplicar la pintura. Per això cal utilitzar materials especialitzats per emplenar fissures i esquerdes, assegurant que el resultat sigui una superfície llisa i uniforme

Preparació prèvia de la superfície: Passos imprescindibles

Una part crucial de qualsevol projecte de pintar paviments és la preparació mecànica de la superfície, la qual es fa abans d'aplicar la pintura. Aquesta etapa és essencial per assolir una bona adherència i un comportament de l'acabat final durador i de qualitat.


Aquesta preparació de la superfície inclou el control de les condicions de temperatura i humitat, així com la neteja i reparació prèvia de fissures, esquerdes, pegats, descontaminació per olis o greixos o la reparació de zones deleznables. És fonamental reparar qualsevol esquerda o fissura als terres de formigó abans de pintar una nau industrial.


A continuació us mostrem els passos necessaris per preparar la superfície abans de començar a pintar un paviment:


Mètodes de preparació

En aquest apartat us proporcionem una descripció exhaustiva dels mètodes més comuns utilitzats per a la preparació de la superfície d'un paviment.


Polit

Un dels mètodes menys utilitzats per preparar la superfície del paviment és el poliment, a causa de la seva baixa efectivitat en comparació amb la resta de mètodes. Consisteix a utilitzar una màquina polidora rotativa per matisar la superfície. Això ajuda a crear una textura adequada per a l'adhesió de la pintura, especialment quan el suport ja està pintat i no es vol la remoció completa de la pintura anterior.


Granallat

Un altre mètode eficaç és el granallat, que implica utilitzar una màquina granalladora per projectar partícules de granalla contra la superfície del paviment. Això ajuda a eliminar la brutícia, la pols i les taques, deixant una superfície més uniforme i porosa.


Diamantat

Màquina rotativa a què s'acobla un o diversos discos amb segments de diamant de distint grau d'abrasió, que en contacte amb el paviment elimina beurada superficial i restes mal adherides.


La profunditat del tractament realitzat amb aquest sistema no supera els 2 mm, per la qual cosa el seu ús està orientat, principalment, a la preparació de suports per a recobriments de baix gruix.


En funció de la potència i el grau d'abrasió, l'ús està dirigit a eliminar restes de pintures antigues o desbastar i obrir el porus de suports de formigó amb textura d'acabat polida.

Sistemes de preparació de superfícies per a paviments

LLEGIR ARTICLE

L'elecció del tipus de pintura adequada

Mantenir la seva nau industrial en condicions òptimes no només implica triar la millor solució per renovar els paviments, sinó també optar per l'estratègia més eficient. Un paviment pintat és una opció popular que combina bona imatge i durabilitat. Aquest sistema de pavimentació requereix el coneixement i laplicació de tècniques adequades segons el tipus de pintura seleccionada.


Quan considereu pintar un sòl industrial com una nau, un magatzem o una fàbrica, podeu confiar en l'experiència de UNIFORT. La nostra empresa, especialitzada en pintar terres industrials, us proporcionarà assessorament sense cap cost i un pressupost personalitzat dissenyat per satisfer perfectament les necessitats del vostre projecte.

Necessita reparar el seu paviment?

A UNIFORT som conscients que cada empresa és diferent i compta amb necessitats diferents. Per això, ens adaptem a cada situació i li recomanarem sempre la millor solució per al seu negoci.

Som especialistes en pavimentació industrial

A continuació, es presenten tres opcions de pintura adequades per a diferents necessitats i usos:


Pintures epoxi: Protecció en paviments interiors exposats a desgast

Les pintures epoxi són ideals per protegir els paviments interiors que estan exposats a un alt nivell de desgast. Aquestes pintures ofereixen una excel·lent resistència a l'abrasió i als productes químics, cosa que les converteix en una opció ideal per a àrees industrials, magatzems i espais comercials d'alt trànsit.


A més de la seva durabilitat, les pintures epoxi també proporcionen un acabat llis i brillant, cosa que millora l'estètica dels paviments. Són fàcils de netejar i mantenir, cosa que les fa idònies per a entorns on la higiene i la neteja són importants.


Pintura de poliuretà: Resistència en superfícies interiors i exteriors amb alt trànsit

La pintura de poliuretà és una altra opció recomanada per a paviments que experimenten un alt trànsit, tant a interiors com a exteriors. Aquesta pintura ofereix una resistència excel·lent a l'abrasió ia la ratllada, així com una bona protecció contra els productes químics i la radiació ultraviolada.


El poliuretà forma una pel·lícula duradora i flexible sobre la superfície del paviment, fet que contribueix a la seva durabilitat i resistència. A més, ofereix un acabat brillant i transparent que realça l'aparença dels paviments. Aquesta pintura és comunament utilitzada en estacionaments, àrees industrials, comercials i en aparcaments.


Pintura acrílica monocomponent: El millor per a la senyalització vial sobre sòls asfàltics

Per a la senyalització vial en paviments, es recomana fer servir pintures acríliques monocomponent. Aquestes pintures són formulades especialment per resistir el desgast provocat pel trànsit vehicular, així com per les condicions climàtiques i l'exposició a la llum solar.


La pintura acrílica monocomponent ofereix una excel·lent visibilitat i durabilitat, cosa que garanteix una senyalització clara i efectiva a les vies de circulació. És important seguir les normatives i regulacions pertinents en fer la senyalització viària amb pintura acrílica monocomponent per assegurar la seguretat i la correcta comunicació dels missatges vials.

Consideracions sobre resistència a l'abrasió i colors estables a la llum

A més de seguir les tècniques adequades, és important considerar la resistència a l'abrasió i l'estabilitat dels colors a la llum UV en triar un producte per pintar paviments. La resistència a l'abrasió assegura que la superfície pintada pugui suportar el desgast causat pel trànsit de vianants o vehicular. És recomanable triar pintures especialment formulades per resistir el desgast i mantenir-ne l'aparença durant un llarg període de temps. Així mateix, l'estabilitat dels colors a la llum és crucial per evitar la decoloració prematura dels paviments pintats. És aconsellable optar per pintures que ofereixin colors estables i duradors sota l'exposició a la radiació solar.


A l'hora d'aplicar la pintura, les tècniques correctes són fonamentals per obtenir resultats duradors. L'experiència de UNIFORT i el seu equip de professionals garanteix que les capes s'apliquin de manera uniforme i seguint les indicacions del fabricant. Amb això s'assegura una transformació impecable i duradora dels paviments.

Necessita reparar el seu paviment?

A UNIFORT som conscients que cada empresa és diferent i compta amb necessitats diferents. Per això, ens adaptem a cada situació i li recomanarem sempre la millor solució per al seu negoci.

Som especialistes en pavimentació industrial

Ús d'imprimació per a millor adherència

La imprimació exerceix un paper fonamental en el procés de pintar paviments, ja que contribueix a aconseguir una major adherència de la pintura al substrat. Abans d'aplicar qualsevol tipus de pintura, és recomanable aplicar una capa d'imprimació adequada al vostre sistema desitjat.


La imprimació actua com una capa dʻunió entre el substrat i la pintura, assegurant una millor fixació i durabilitat del recobriment. A més, ajuda a anivellar la superfície i segellar porus i petites imperfeccions, millorant així l'aspecte final del paviment.


És important seleccionar una imprimació compatible amb el tipus de pintura i amb les característiques del substrat. Hi ha diferents tipus d'imprimacions al mercat, com les imprimacions epoxi o les imprimacions acríliques, cadascuna amb les seves pròpies propietats i aplicacions específiques, a més de si estan dissenyades per a suports porosos, no porosos, metàl·lics, etc.


Abans d'aplicar la imprimació, és essencial assegurar-se que la superfície estigui neta i seca. Per fer-ho, es pot fer una neteja exhaustiva utilitzant mètodes com el diamantat o granallat adequats per eliminar qualsevol residu de brutícia, greix o pintura anterior.


Quan la superfície estigui preparada, s'ha d'aplicar la imprimació seguint les instruccions del fabricant. Això sol implicar la utilització d'un corró o brotxa de qualitat per assegurar una distribució uniforme. És recomanable respectar el temps d'assecatge necessari abans d'aplicar la propera capa de pintura.


Professionals per a un resultat professional

Pintar paviments és una solució versàtil que implica molt més que aplicar diverses capes de pintura. Si busqueu la màxima eficiència, resultats de qualitat i una transformació impecable, confieu en UNIFORT. A la nostra empresa especialista en paviments industrials, som experts en el pintat de paviments i li oferim una solució integral garantiu, sense complicacions i sense preocupacions. No dubti a començar el seu projecte de pintat de paviments amb nosaltres avui mateix. La diferència de qualitat és clara: resultats fiables de la mà de professionals per a la seva nau industrial!

Necessita reparar el seu paviment?

A UNIFORT som conscients que cada empresa és diferent i compta amb necessitats diferents. Per això, ens adaptem a cada situació i li recomanarem sempre la millor solució per al seu negoci.

Som especialistes en pavimentació industrial


Paviments relacionats

Veure tots els paviments

Articles relacionats

Veure tots els articles

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.
Identificarse dejar un comentario