INICIO   >   PAVIMENTOS INDUSTRIALES

Paviments asfàltics per a exteriors industrials

Estesos de rodolament asfàltic per a exteriors industrials. Solucions de pavimentació a base de barreges bituminoses en calent de ràpida aplicació i posada en servei.

El nostre equip tècnic-comercial es desplaçarà a les seves instal·lacions per oferir-li una solució personalitzada d'acord amb les seves necessitats i expectatives.

Paviments asfàltics

Superfície contínua de gran rendiment amb una posada en servei immediata

Els paviments asfàltics són una bona opció en aquelles instal·lacions on la interrupció del trànsit rodat hagi de ser mínima. Són paviments ideals per a una posada en servei ràpida ia ple rendiment. Un paviment asfàltic constitueix una superfície contínua flexible, de gran rendiment i d'aplicació ràpida que a diferència d'altres paviments, com el formigó, es pot obrir al trànsit rodat just després de la instal·lació.

Es tracta d'un paviment d'aglomerat asfàltic en calent, en capes base i rodolament que està indicat per a exteriors, tant carrers industrials com zones d'estacionament.

Sol·liciti el seu pressupost

Assessorament personalitzat sense compromís

El nostre equip tècnic-comercial es desplaçarà a les seves instal·lacions per oferir-li una solució personalitzada d'acord amb les seves necessitats i expectatives.

SOL·LICITAR PRESSUPOST


Estesa de mescles bituminoses en calent per a paviments exteriors de naus industrials.

Característiques dels paviments asfàltics

La pavimentació amb asfalt, o també anomenades barreges bituminoses en calent, es realitza mitjançant diverses capes de base i rodament, a fi d'aconseguir un ferm flexible que aporti la resistència necessària adequada per al trànsit pesat vehicular. Es tracta d'una solució de pavimentació amb una llarga vida útil molt recomanable per a negocis que volen pavimentar al mínim temps possible.

L'asfaltat és un tipus de paviment molt aplicat a zones de rodament. Compte amb una bona resistència a les càrregues, que ho fa apte per suportar el pes dels camions més pesats sense cap problema, encara que per a zones d'alta maniobrabilitat, és preferible utilitzar paviments de formigó armat, especialment en zones amb càrregues recolzades sobre elements punxants , com per exemple els suports dels remolcs. A més, es caracteritza per la seva bona tolerància als canvis de temperatura, per això és una solució molt vàlida tant per a ambients freds com calorosos.

Pel que fa al manteniment, és pràcticament nul i les seves reparacions en cas necessari són fàcils de dur a terme.

Avantatges

 • Ferm flexible.
 • Ràpida aplicació i posada en servei.
 • Possibilitat d'aplicar asfalts acolorits.
 • Possibilitat de terminacions amb morters de slurry.
 • Possibilitat d'aplicació de microaglomerats, d'alt valor estètic.Aplicacions habituals dels paviments d'asfalt

Les aplicacions més freqüents dels paviments asfàltics són:

 • Exteriors a naus industrials.
 • Pàrquings.
 • Rampes i accessos.
 • Passos elevats.
 • Reductors de velocitat.

Acabats estètics per a paviments asfàltics

Els paviments d‟asfalt poden comptar amb diferents acabats en funció dels requeriments de l‟obra i de les necessitats estètiques. Les opcions són les següents:

 • Possibilitat de terminacions amb slurry i resines acríliques.
 • Possibilitat d'aplicació de microaglomerats.
 • Possibilitat d'aplicar asfalts acolorits en massa amb pigments.

UNIFORT, com a empresa de paviments asfàltics, ens adaptem a tots els projectes complint sempre amb les exigències dels nostres clients.

FAQ's sobre paviments asfàltics

Un paviment asfàltic està compost per asfalt, material elaborat a partir d'un derivat del petroli, la brea. Un ingredient molt espès, enganxós i viscós que, en combinar-la en calent amb altres, és possible obtenir una emulsió molt més lleugera. Posteriorment, s'afegeixen a la barreja els àrids podent aconseguir el preparat per fer un paviment d'asfalt.

La consistència, la resistència a l'abrasió, la impermeabilitat i la versatilitat d'aquests paviments ha portat a la seva utilització massiva en entorns industrials i urbans.

Añadir color a estas mezclas es una opción estéticamente interesante que además repercute en la mejora de la seguridad vial cuando se aplica en aceras o aparcamientos por su mejor visibilidad. Los aglomerados coloreados resultan económicamente más competitivos frente a otras soluciones constructivas a la vez que se mantienen las propiedades mecánicas del asfaltado tradicional.

Sin embargo, vencer el intenso color negro del aglomerado asfáltico estándar sólo se puede conseguir con éxito pigmentando con óxidos de hierro sintéticos rojos de elevada fuerza colorante. Este es el motivo por el que la mayoría de las aplicaciones de asfaltos coloreados en la actualidad son de color rojizo. Sin embargo, también es posible encontrar colores pálidos como el gamuza o el verde, entre otros, aunque aún llevándolos a saturación, la capacidad colorante de estos pigmentos más luminosos es escasa.

Alguns dels avantatges d'un paviment asfàltic són:

 • Antilliscant: Els materials amb què es constitueix confereixen una gran adherència al paviment, i una millor subjecció sobre la superfície al trànsit rodat.
 • Gran resistència: Compta amb molta solidesa estructural, cosa que li permet suportar el pes de grans càrregues. Tolera molt bé la compressió, la tracció i les vibracions, entre d'altres forces físiques. És un paviment molt resistent a les inclemències meteorològiques, capaç de resistir les humitats, la radiació solar, el vent i els canvis de temperatura.
 • Ràpida aplicació: La pavimentació amb asfalt és molt ràpida d'aplicar. La seva posada en servei es pot fer després de la recent instal·lació.
 • Fàcil manteniment: La reparació d'un paviment d'asfalt és senzilla i ràpida de dur a terme, i compta amb un baix cost.
 • Estètic: Un terra d'asfalt pot comptar amb un acabat atractiu tenint la possibilitat d'escollir entre diverses opcions.

En primer lloc, la pavimentació asfàltica és una de les solucions de pavimentació més ràpides d'aplicar. El seu procediment és molt senzill i es duu a terme en un curt període de temps, fet que pot ser un incentiu per a indústries i negocis que necessiten pavimentacions amb una posada en servei immediata.

En segon lloc, un paviment d'asfalt és fàcil de mantenir, requereix cures molt ocasionals i, quant a les reparacions, compten amb un cost accessible i amb un temps d'execució sorprenentment breu.

Anteriorment, un paviment d'asfalt era ideal pel baix preu, ja que permetia cobrir grans extensions de terreny per un cost inferior. Actualment, amb l'increment de preu del petroli, la solució asfàltica té un preu similar al formigó.

La cura dels paviments d'asfalt és molt senzilla i es pot fer a un baix cost, cosa que representa un estalvi tant a l'hora d'iniciar l'obra com a llarg termini. No obstant això, hi ha tres factors que els poden deteriorar ràpidament si no es prenen les degudes precaucions. Aquests són:

 • La humitat: En caracteritzar-se per un mal drenatge, les capes inferiors a la de rodament d'un terra d'asfalt es poden afeblir i perdre capacitat de resistència. Actualment, hi ha asfalts amb capacitat drenant que eradiquen aquests problemes.
 • Els olis i combustibles: Danyen significativament la superfície del paviment asfàltic provocant desgranaments, esquerdaments i sots.
 • L'envelliment i l'oxidació: Un paviment d'asfalt està compost per un lligant asfàltic i pedra. Quan el primer entra en contacte amb l'oxigen, s'oxida i es torna trencadís, la qual cosa pot derivar en esquerdes i deterioraments significatius.

El manteniment de la pavimentació amb asfalt pot ser correctiu o preventiu, de manera que consisteixi a dur a terme reparacions o evitar danys futurs per allargar-ne la vida útil. En aquest darrer cas, les accions poden anar encaminades a impedir possibles esquerdaments, millorar la capacitat de drenatge, conservar en bon estat els elements que componen el paviment, reforçar el rodament o repintar la senyalització.

El preu d'un paviment asfàltic és assequible en comparació amb altres tipus de paviments, fet que el converteix en una solució recurrent al sector de la construcció per a la pavimentació de vies de trànsit. El seu cost pot variar segons el mètode d'elaboració que s'utilitzi per a l'obra, així com segons els requeriments d'aquesta, però la mitjana en el preu d'un paviment asfàltic el determinaran els rendiments, els tipus d'asfalt, la dificultat de posada en obra i els seus gruixos.

Diferència entre Paviment Rígid i Paviment Flexible
PropietatsPaviment RígidPaviment flexible
Número de capesMàxim 2 capesEstà constituït per varies capes
Absorció d'esforçosLa llosa de formigó absorbeix tot l'esforçBona part de l'esforç es transmet al terra
Cost de construccióMajor cost inicialMenor cost inicial
DeformacióMenors deformacionsMajors deformacions
Vida en serveiGeneralment major vida útilMenor vida útil
Cost de mantenimentMenor cost de mantenimentMajor cost de manteniment
SeguretatSi la superfície està polida, hi ha menor fricció a la superfície de rodadura. Són més resistents als hidrocarburs i al foc.Hi ha major fricción a la superfície de rodadura
JuntesEs crea discontinuïtat a la capa de rodaduraLa capa de rodadura és pràcticament contínua
Posada en servei
El temps de posada en servei requereix diversos dies de forjatPosada en servei de la superfície asfaltada immediata
Rendiments
Rendiments menorsRendiments més grans. Major superfície pavimentada a cada jornada de treball
Drenabilitat
Menor drenabilitat.Major drenabilitat. Les barreges asfàltiques de granulometria oberta proporcionen una
drenabilitat més gran en permetre el desallotjament de l'aigua transversalment sobre la macrotextura superficial que presenten, reduint l'hidroplaneig i la projecció d'aigua. A Europa s'ha prohibit, com a pràctica comuna, l'ús de barreges asfàltiques drenants als túnels, ja que permeten que els combustibles o líquids flamables abocaments es desplacin pel seu interior facilitant la propagació del foc en cas d'incendi
ConfortMenor confort. Major rigidesa.
A més d'augmentar la comoditat en la circulació, també augmenta la seguretat, ja que el conductor experimenta una tensió menor al volant a causa de l'amortiment proporcionat per la capa asfàltica
VisibilitatEl formigó proporciona més reflectància de la llum. El color clar del formigó dificulta la visibilitat de l'alineament horitzontal i vertical a causa del reflex de la llum. En presència de pluja és molt més gran el reflex de la llum del sol, ja que la superfície de formigó no té una macrotextura que permeti el desallotjament de l'aigua sota d'ella creant un mirall que reflecteix la llum solar
A més d'augmentar la comoditat en la circulació, també augmenta la seguretat, ja que el conductor experimenta una tensió menor al volant a causa de l'amortiment proporcionat per la capa asfàltica
Comportament davant de l'aigua
Millor comportament, per la qual cosa és una bona opció utilitzar-lo a zones on estarà en contacte continu amb l'aigua, com per exemple a zones baixes o de freqüent inundació
Pitjor comportament
Sostenibilitat ambientalGràcies a la major reflectància i menor absorció de la calor, s'aminora la interacció entre els vehicles i el paviment, a més de reduir les emissions de diòxid de carboni.
S'augmenta l'ús dels combustibles i propicien que la petjada de carboni sigui més gran.


Projectes relacionats

Veure tots els projectes

Pavimentació asfàltica exterior per a una indústria a Granollers

Pavimentació exterior de la circumval·lació mitjançant asfalt d'una nau amb una preparació i compactació prèvia del terreny i subbase.


VEURE PROJECTE

Paviments relacionats

Veure tots els paviments

​UNIFORT - Paviments industrials

Conegui els avantatges de col·laborar amb una companyia sòlida i líder en satisfacció de clients, i invertiu sense riscos.

​ASSESSORAMENT PERSONALITZAT

El nostre equip de professionals us aconsellarà els sistemes òptims de pavimentació d'acord amb les vostres necessitats reals i expectatives, sense deixar de banda els costos en el vostre benefici.

​INTERVENCIONS RÀPIDES

Pavimentacions de ràpida posada en obra i servei per minimitzar interferències amb la seva activitat operacional. Utilitzem productes i maquinària d'avantguarda, que permeten escurçar temps perquè vostè se centri exclusivament en la seva productivitat.

QUALITAT GARANTITZADA

Totes les nostres instal·lacions estan garantides, dins de la normativa vigent i regides pel nostre protocol intern de qualitat ISO 9001, auditat externament per l'organisme independent Bureau Veritas.