Senyalització d'aparcaments

La senyalització de garatges es duu a terme amb pintura especial a base de resines perquè aporten una gran resistència al trànsit rodat. L'assecat és força ràpid, cosa que permet pintar superfícies extenses sense necessitat de tancar completament el recinte. La senyalització en pàrquings es fa d'acord amb la normativa vigent i es pot escollir el nivell de detall desitjat. Des de només el pintat de línies per a la delimitació i la numeració de places d'aparcament, fins al pintat de fletxes i senyalètica vial, passos de vianants, encebrejats, senyalització de sortides d'evacuació i localització d'equips d'extinció d'incendis.

El nostre equip tècnic-comercial es desplaçarà a les seves instal·lacions per oferir-li una solució personalitzada d'acord amb les seves necessitats i expectatives.

Senyalització d'aparcaments públics i comunitaris

Senyalització de llarga durada i assecat ràpid

La senyalització és un element fonamental als paviments per a garatges. Contribueix a facilitar el flux del trànsit, mantenint el nivell de seguretat i reduint la possibilitat de patir accidents. Per aquesta raó, és de vital importància el marcatge de totes les zones amb la senyalització pertinent. A grans trets, això significa la correcta indicació dels llocs accessibles, de les maniobres permeses i de lespai destinat a la circulació de vehicles i vianants.


Habitualment, la senyalització d'aparcaments es fa amb pintura especial a base de resines. Aquesta pintura es caracteritza per comptar amb una gran resistència al desgast per fricció. Aquest tipus de producte s'asseca força ràpid, cosa que permet pintar superfícies extenses sense necessitat de tancar el recinte. La senyalització de laparcament es realitza dacord amb la normativa vigent, podent escollir el nivell de detall desitjat. Des de només el pintat de les places d‟estacionament, fins al marcatge de zones específiques i altres marques vials.

Sol·liciti el seu pressupost

Assessorament personalitzat sense compromís

El nostre equip tècnic-comercial es desplaçarà a les seves instal·lacions per oferir-li una solució personalitzada d'acord amb les seves necessitats i expectatives.

SOL·LICITAR PRESSUPOST


La senyalització de garatges ajuda a distribuir el trànsit, augmentar la seguretat i reduir el risc per als seus usuaris.

Característiques de la senyalització de garatges

La senyalització daparcaments pot ser tan meticulosa com un desitgi. Si l'obra és senzilla i compta amb un flux d'usuaris reduït, n'hi ha prou amb el pintat de les places d'aparcament. En canvi, si aquesta és més gran i requereix grans elements de seguretat, és possible incloure tota una sèrie de mesures de prevenció per augmentar la seguretat dels usuaris i facilitar el flux del trànsit.


En primer lloc, en la senyalització per a garatges es poden delimitar espais destinats exclusivament per als vianants, els vehicles de mobilitat reduïda i els vehicles de dues rodes, com ara passos de zebra, illots on aturar-se i carrils especials per a persones en cadires de rodes, bicicletes, patinets i ciclomotors.


En segon lloc, el pintat de marques de trànsit pot ajudar els conductors de vehicles a orientar-se i evitar possibles accidents. Alguns d'aquests senyals poden ser les línies contínues i discontínues, les fletxes de sentit del trànsit, els ressalts, els senyals de circulació i el pintat de vorades.


En tercer lloc, també pot ser recomanable la senyalització dels llocs accessibles i les zones especials, com ara els espais reservats per a una altra finalitat, les àrees de seguretat, les portes de sortida i d'emergència, la presència d'equipaments contra incendis, places destinades a la càrrega de vehicles elèctrics, places per a famílies, minusvàlids, etc.


Un bon disseny en la senyalització daparcaments permet incrementar la seguretat dels usuaris del pàrquing. Els colors que s'utilitzen per al pintat van sempre d'acord amb el del paviment i el del seu entorn tractant d'escollir una tonalitat que ressalti i contrasti per incrementar-ne la visibilitat. En paviments foscos és habitual l'ús de pintures grogues i blanques; per contra, en paviments clars s'utilitzen més els colors verds, vermells i blaus.

Llocs d'aplicació d'elements de senyalització de garatges

 • Delimitació de places.
 • Passadissos de vianants
 • Passos de zebra
 • Fletxes dindicació de sentit del trànsit.
 • Marques vials (cediu el pas, stop, illots, vorals, línies, etc.).
 • Delimitació de zones especials.
 • Senyalitzat en un o més colors.

FAQ's sobre senyalització de garatges

Alguns dels avantatges de la senyalització d'aparcaments són:


 • Control del flux del trànsit.
 • Increment de la seguretat dels usuaris.
 • Més claredat i menor confusió quant a la interpretació.
 • Major nombre d'elements de protecció.
 • Valor estètic més elevat.

La senyalització d'aparcaments sempre és recomanable en paviments per a garatges. Un marcatge mínim de lespai és essencial per garantir una millor experiència i seguretat.

La senyalització dels aparcaments és un procés senzill i ràpid d'aplicar. L'ús de pintures amb base de resina, com les d'epoxi i les de poliuretà, aporten grans beneficis. Per això, són molt recomanables a l'hora de dur a terme la senyalització d'un pàrquing. En primer lloc, el procés d'assecatge de la senyalètica dura molt poc temps, per la qual cosa és possible comptar amb una posada en servei al cap de poques hores. En segon lloc, la utilització d'elements polimèrics assegura una bona conservació de la senyalització així com una llarga durabilitat, ja que la seva capacitat de resistència al trànsit rodat, els abocaments de carburants, les taques d'oli i altres líquids corrosius ajuda que aquestes es mantinguin en bon estat durant molt de temps. Per acabar, la neteja de la senyalització realitzada amb pintures a base de resina és molt ràpida i sense complicacions. El marcatge es fa amb plantilles i instruments especials. Poden fer-se en diverses capes amb acabats texturitzats opcionals. La senyalització d'aparcaments es duu a terme tant per a pàrquings comunitaris com a pàrquings públics. En funció de la dimensió de la senyalització a executar, es pot fer en una sola fase o diverses fases.


Manteniment del sistema de senyalització

La senyalització d'aparcaments té una gran resistència al desgast ia l'abrasió. No obstant això, en funció de la seva freqüència d'ús, es pot deteriorar amb més rapidesa. Per a una cura òptima, només cal repintar-la tan aviat hagi perdut visibilitat per desgast. Quant a la neteja, és compatible amb un fregat a base d'aigua i sabó.

Paviments relacionats

Veure tots els paviments

​UNIFORT - Paviments industrials

Conegui els avantatges de col·laborar amb una companyia sòlida i líder en satisfacció de clients, i invertiu sense riscos.

​ASSESSORAMENT PERSONALITZAT

El nostre equip de professionals us aconsellarà els sistemes òptims de pavimentació d'acord amb les vostres necessitats reals i expectatives, sense deixar de banda els costos en el vostre benefici.

​INTERVENCIONS RÀPIDES

Pavimentacions de ràpida posada en obra i servei per minimitzar interferències amb la seva activitat operacional. Utilitzem productes i maquinària d'avantguarda, que permeten escurçar temps perquè vostè se centri exclusivament en la seva productivitat.

QUALITAT GARANTITZADA

Totes les nostres instal·lacions estan garantides, dins de la normativa vigent i regides pel nostre protocol intern de qualitat ISO 9001, auditat externament per l'organisme independent Bureau Veritas.