Paviments residencials


PAVIMENTS PER A PÀRQUINGS, RAMPES I ENTRADES COMUNITÀRIES 

Descobreixi el nostre catàleg de paviments residencials

Paviments per a garatges comunitaris, espais exteriors i paviments resistents i duradors. Li proporcionem la consultoria i recomanació de la solució més adequada per a aconseguir una estètica única i integrada amb el seu entorn.

Hi ha un paviment residencial per a cada tipus d'ús. Descobreixi el més adequat per al seu projecte o deixi's aconsellar per experts en obres de pavimentació i recobriments de paviments residencials. 

Què són els paviments residencials?

Els paviments residencials estan dissenyats especialment per a zones d'habitatges comunitàries i espais exteriors. Es caracteritzen per ser superfícies segures, aptes per al trànsit rodat i de vianants i molt decoratives. El factor ornamental, la funcionalitat i l'adaptació a l'entorn són prioritàries.

L'ús d'aquest tipus de paviments per a entorns comunitaris s'estén a l'àmbit particular i públic amb l'objectiu de crear satisfacció visual i facilitar el trànsit als usuaris.

Característiques dels paviments residencials

Les característiques principals d'un paviment residencial són tres. En primer lloc, es tracta de superfícies segures aptes per a un ús intensiu i freqüent. Estan preparades perquè el seu rendiment sigui constant per suportar els desplaçaments d'un nombre elevat d'usuaris. De manera que no es deformen ni es trenquen amb facilitat. Segons el mètode de construcció. la seva posada en servei és molt ràpida, podent obrir-se al trànsit al cap de poques hores o immediatament després de realitzar qualsevol manteniment i/o reparació. Són terres resistents, molt plans i completament antilliscants. El seu propòsit és minimitzar els riscos per prevenir qualsevol perill. Com ara els derrapatges, la pèrdua de maniobrabilitat, les caigudes accidentals i les abrasions.

En segon lloc, un paviment residencial està dissenyat per resistir el pes del trànsit lleuger. S'aplica a vies de circulació on és freqüent el pas de vianants, cotxes particulars, motos, furgonetes i altres vehicles de menor envergadura. Per això, utilitza materials adequats a aquestes circumstàncies que no en perjudiquen el rodament.

Per acabar, un paviment residencial s'adapta completament a l'entorn on s'instal·la. El seu aspecte estètic es dissenya tenint en compte els acabats i la integració amb els altres elements. No desentona ni destaca excessivament, el seu objectiu contribueix a embellir el lloc aportant una visió ornamental i creant un ambient més càlid i acollidor.

Tot i que hi ha molts sistemes de construcció quant als paviments residencials, tots compten amb una sèrie de propietats que donen valor a les tres característiques esmentades. Les més destacades d'aquest tipus de terres són:

 • Resistents al trànsit rodat
 • Antilliscants
 • Duradors
 • Ignífugs
 • Antipols
 • Fàcils de netejar
 • Estèticament personalitzables
 • Aptes per a interior i exterior

A la pavimentació amb formigó, els paviments residencials es caracteritzen per ser superfícies dures i consistents. Són capaços de suportar fenòmens com la fissuració, la porositat i l'acció provocada per l'exposició a la intempèrie, com ara les gelades.

En sistemes asfàltics, en canvi, els paviments residencials troben una solució de pavimentació molt més econòmica que no requereix manteniment. Són superfícies més flexibles i d'aplicació ràpida amb un temps d'instal·lació molt menor.

Pintat d´un paviment per a un pàrquing comunitari amb resina epoxi gris RAL 7001

Aplicacions per a paviments residencials

Aquest tipus de paviments són aptes per a qualsevol ubicació susceptible de rebre trànsit lleuger. Algunes de les més freqüents són:

Zones per a vehicles

 • Garatges i aparcaments
 • Rampes
 • Passos elevats i accessos vehiculars
 • Carrils bici

Zones de vianants

 • Voreres
 • Passos de vianants
 • Camins i places
 • Parcs
 • Jardins

Zones comunitàries

 • Àrees recreatives
 • Àrees comunes residencials

Tipus de paviments residencials

Actualment, la varietat de solucions que hi ha al mercat quant a paviments residencials és molt àmplia. Poden trobar productes de tota mena que satisfacin les necessitats més exigents i aplicar-les amb acabats completament personalitzats. No obstant això, molts compten amb un costós manteniment a causa de la seva alta freqüència i les particulars cures que requereixen.

A UNIFORT oferim les solucions que s'adapten millor a cada projecte pensant sempre en la realitat dels nostres clients. Si té una obra entre mans, exigeixi ara el seu assessorament gratuït i sense compromís i li proporcionarem un pressupost a mida.

PAVIMENTS RESIDENCIALS DE FORMIGÓ

Els paviments residencials de formigó tenen alts cicles de vida. La seva bona planimetria proporciona un rodament confortable i durador.

Formigó desactivat


VEURE PAVIMENT

Formigó ratllat


VEURE PAVIMENT

Formigó oxidat


VEURE PAVIMENT

Formigó acolorit


VEURE PAVIMENT

PAVIMENTS RESIDENCIALS D'ASFALT

Els paviments residencials amb estesos de rodaments asfàltics són solucions de ràpida execució i posada en servei.

Paviments per a aparcaments


VEURE PAVIMENT

Rampes d'aparcaments


VEURE PAVIMENT

PAVIMENTS RESIDENCIALS DE RESINA

Els paviments residencials elaborats amb revestiments de resina són superfícies antipols, antilliscants i de fàcil neteja. S'apliquen amb pintures especialment formulades per a la protecció de terres amb trànsit lleuger de vehicles.

Paviments per a aparcaments


VEURE PAVIMENT

Manteniment dels paviments residencials

El manteniment dels paviments residencials és extremadament senzill i requereix poques cures. En sistemes elaborats amb formigó, només cal un tractament superficial periòdic perquè mantinguin les seves propietats i el qual es porta a terme molt fàcilment. Els sistemes que utilitzen asfalt, en canvi, no tenen un manteniment estricte més enllà de fer reparacions ocasionals.

Pel que fa a la neteja dels paviments residencials, n'hi ha prou amb escombrats mitjançant aigua i sabó i, de forma complementària, es poden utilitzar productes higiènics relacionats. Com a detergents, abrillantadors i desgreixadors.

​Necessita conèixer més detalls sobre paviments residencials?


DEMANI ASSESSORAMENT GRATUÏT ARA