Paviments esportius

Els paviments esportius es fan mitjançant un sistema de diferents aplicacions en funció de la base preexistent, sigui d'asfalt o formigó. Si la base està en bones condicions, s'hi aplica un recobriment. En cas contrari, s'estén una nova capa de rodolament anivellat i compactat, amb els acabats estètics desitjats.

El nostre equip tècnic-comercial es desplaçarà a les seves instal·lacions per oferir-li una solució personalitzada d'acord amb les seves necessitats i expectatives.

Paviments esportius per a exteriors i interiors

Pavimentació de pistes resistents, antilliscants i acolorides

El paviment per a les pistes esportives es fa mitjançant un sistema de diferents aplicacions. Depenent de la base actual d'asfalt o de formigó nova o existent, es poden fer diferents tractaments. Si la base és de formigó i està en bon estat, es pot fer un recobriment directament sobre aquest suport a base de slurry o sistemes acrílics. En cas de disposar de suports en mal estat, s'aplica un nou rodament a base d'asfalt en calent que s'estén manualment i s'apliquen capes successives de slurry com a acabat antilliscant.

La part superior la formen 2 o 3 capes (depenent en cada cas de l'estat de la base) de morter sintètic a base de resines acríliques amb àrids silicis seleccionats. Aquests aporten característiques antilliscants i bona resistència a les inclemències meteorològiques, creant una superfície contínua i acolorida.


Sol·liciti el seu pressupost

Assessorament personalitzat sense compromís

El nostre equip tècnic-comercial es desplaçarà a les seves instal·lacions per oferir-li una solució personalitzada d'acord amb les seves necessitats i expectatives.

SOL·LICITAR PRESSUPOST


La aplicació ràpida proporciona a aquest sistema unes altes produccions diàries que disminueixen els temps d'instal·lació. A més, la posada en servei del paviment acabat d'instal·lar és ràpida i no requereix manteniment. Aquests sistemes solen tenir una posada en obra de pocs dies.

Disposem d'una àmplia varietat de carta de colors i acabats amb la possibilitat de segellar amb una última capa de pintura especial opcional, aplicada amb rastra de banda de goma per reduir rugositat i porositat al perfil d'acabat.

El treball per a un paviment esportiu es finalitza amb la senyalització de les línies de joc desitjades (bàsquet, futbol, vòlei…).

Revestiments esportius per a interior i exterior, sobre suport de formigó o aglomerat asfàltic anivellat i segellat.

Característiques dels paviments per a zones esportives

Els paviments per a instal·lacions esportives són revestiments destinats a la pràctica esportiva que es poden instal·lar tant a l'interior com a l'exterior. Poden aplicar-se sobre diferents suports, compten amb propietats antilliscants i ofereixen seguretat als usuaris.

Tot i que els paviments esportius interiors i exteriors s'assemblen molt, hi ha algunes diferències significatives. Un paviment esportiu interior es realitza sovint amb resina acrílica, epoxi o poliuretà a causa dels grans beneficis que aporta aquest material. Proporcionen superfícies resistents i longeves, atorguen gran capacitat d'adherència a les sabatilles de goma sobre superfícies seques, cosa que requereixen poca textura. Constitueixen materials ideals per a l'elaboració de paviments esportius on se sap que la precisió és un factor determinant.

Un paviment esportiu exterior, en canvi, està més preparat per suportar les inclemències del temps. Es pot fabricar amb materials diferents i ofereix una àmplia gamma d'acabats. En funció de la disciplina que es practiqui i de si el públic és amateur o professional, el paviment esportiu es pot personalitzar segons el grau de prestació requerit. La finalitat és que compti amb la resistència al desgast necessària segons les exigències sol·licitades.

Els paviments esportius instal·lats adequadament són paviments de llarga vida en servei. Es poden personalitzar els colors i els marcatges de línies de jocs. Són capaços de suportar l'aigua i l'acció dels raigs ultraviolats. A més, es netegen i es reparen amb molta facilitat i rapidesa. Pel que fa als seus acabats, es poden dur a terme amb sistemes polimèrics de resines epoxi, poliuretà o recobriments continus de slurry.

Propietats dels paviments esportius

 • Antilliscants
 • Resistents a la meteorologia
 • Acabats personalitzats
 • Senyalització de jocs
 • Baix manteniment
 • Ràpida posada en obra i serveiLlocs d'aplicació de paviments per a ambients d'entrenament

Ja sigui un paviment esportiu o un paviment poliesportiu, ambdós requereixen superfícies resistents capaces de suportar la realització d'esports o activitats físiques. És important que mecànicament estiguin correctament dimensionades i prescrites per a un òptim exercici sostingut en el temps. Les seves principals aplicacions solen ser:

 • Paviment per a patis escolars.
 • Paviment de bàsquet.
 • Paviment per a hoquei patins.
 • Paviment de tennis.
 • Paviment per a pista poliesportiva exterior.
 • Pistes de pàdel.
 • Recintes amb pistes polivalents.
 • Paviment per a pista d'atletisme.

Paviments per a pistes de tennis certificats

Els paviments per a les pistes de tennis indoors, anomenades també pistes ràpides, solen realitzar-se amb acabats amb resines de naturalesa epoxi acrílic, acrílic, de poliuretà o híbrides d'acrílic i poliuretà. Segons la ITF, o Federació Internacional de Tennis, hi ha diferents categories segons exigències, tipus 1, 2, 3 i 4.

Unifort realitza qualsevol tipus de pista per a cada necessitat.

Acabats estètics per a paviments esportius

Els paviments per a pistes esportives es poden personalitzar de moltes maneres diferents. Per exemple, poden personalitzar-se els colors del terreny de joc, bé sigui emprant un únic color de fons per a tota la superfície, o bé, emprant diferents colors corporatius per a zones específiques de la mateixa. Fins i tot és possible pintar l'escuderia personalitzada del club, federació, escola etc. per donar un toc de distinció únic a la pista en qüestió. A paviments poliesportius també és possible afegir la senyalització de diferents jocs amb usos polivalents, habitualment futbol, bàsquet i voleibol.

FAQ's sobre paviments esportius

Alguns dels avantatges més destacats d'un paviment esportiu són:

 • Seguretat: millora el rendiment dels esportistes en minimitzar les probabilitats de patir lesions, especialment els paviments amb sistemes que incorporen propietats d'absorció d'impactes tipus cushion.
 • Alta resistència: Solen ser paviments continus i sense juntes. Les seves superfícies suporten de manera excel·lent el desgast per fricció i no generen pols. Així mateix, els colors resisteixen bé a les radiacions solars, i romanen estables durant anys.
 • Antilliscants: El seu perfil d'acabat proporciona una superfície adherent que, sempre que es faci servir el calçat adequat, minimitza les relliscades i les caigudes accidentals.
 • Perdurables: La duresa i la resistència garanteix un paviment amb una llarga vida útil.
  Fàcil manteniment: Els paviments esportius requereixen molt poca cura i un mínim manteniment.

Un paviment esportiu és de recomanada aplicació quan es requereix un terra on fer la pràctica esportiva o l'exercici físic de forma segura i confortable. Segons la seva composició, poden proporcionar una superfície lleugerament esmorteïda, on els impactes de les petjades són parcialment absorbits, amb la qual cosa, és possible reduir les lesions. Aquests sistemes solen anomenar-se «confortables» o «cushion».

D'altra banda, els paviments per a instal·lacions esportives es fan amb una textura antilliscant. L'adherència augmenta la precisió i la sensibilitat dels esportistes sobre la superfície. En segon lloc, redueixen considerablement les relliscades i les caigudes accidentals provocades per una activitat esportiva intensa o de contacte. Per exemple, en paviments per a pistes de tennis, paviments per a pistes de bàsquet, paviments per a pistes de futbol o paviments per a pistes de vòlei.

Alguns aspectes que cal considerar a l'hora d'aplicar un paviment per a una pista esportiva són:

 • El tipus i estat del suport existent.
 • Els pendents per evacuar i recollir aigües pluvials en el cas de pistes exteriors.
 • L'esport que es practicarà per adaptar les textures d'acabat adequades.
 • La necessitat (o no) dinstal·lar un paviment continu i sense juntes.
 • La personalització de colors i jocs a senyalitzar.
 • El compliment de les normatives relatives al tipus de paviment per a cada esport, per exemple, si es poden fer servir mesures oficials, o per limitacions, s'han d'ajustar a l'espai disponible existent.

Segons els requeriments del paviment, els paviments per a instal·lacions esportives es realitzen amb materials específics. A UNIFORT, els apliquem amb un sistema de resina acrílica (slurry) o resina de poliuretà utilitzant productes de gran qualitat. Aquests ajuden a aconseguir una gran resistència i una vida útil molt extensa.

El paviment per a una pista esportiva es fa sobre un suport sòlid, robust i seguint la normativa de construcció reglamentària segons la disciplina esportiva en qüestió. Posteriorment, s'apliquen diverses capes del material utilitzat, i se segella amb un acabat personalitzat, el qual comporta la terminació en un color uniforme o personalitzat i la senyalització de jocs específica segons l'esport que es practiqui sobre el terra.

Els paviments esportius tenen un cost de manteniment molt reduït i són fàcils de netejar. En el cas d'un paviment esportiu elaborat amb resina, només cal fer periòdicament un lleuger escombrat i aspirat, o rentat amb aigua a pressió. Amb això, es fa servir un detergent per eliminar la brutícia.

D'altra banda, als paviments per a instal·lacions esportives és recomanable seguir unes regles que ajudin a mantenir-lo en bones condicions. Amb elles, es reduiran els desperfectes i augmentaran la vida útil. Per exemple:

 • No introduir aliments ni begudes a les pistes.
 • Utilitzeu sempre el calçat adequat.
 • Evitar rascades o impactes dobjectes pesants contra el paviment.
 • No utilitzeu productes de neteja inadequats que puguin alterar el color o les propietats del paviment.

Projectes relacionats

Veure tots els projectes

Renovació de l'espai esportiu al Fòrum

Renovació del paviment esportiu a les instal·lacions del Parc del Fòrum a Barcelona per a la marca Nike.


VEURE PROJECTE


Renovació d'un paviment esportiu per a una pista de bàsquet a Barcelona

Renovació del paviment esportiu per a una pista de bàsquet de OAK House School de Barcelona.


VEURE PROJECTE

Cosit d'esquerdes d'un paviment esportiu antic a Viladrau per rebre un recobriment posterior

Reparació d'un paviment esportiu deteriorat al Club Viladrau de Viladrau, Girona.


VEURE PROJECTE

​UNIFORT - Paviments industrials

Conegui els avantatges de col·laborar amb una companyia sòlida i líder en satisfacció de clients, i invertiu sense riscos.

​ASSESSORAMENT PERSONALITZAT

El nostre equip de professionals us aconsellarà els sistemes òptims de pavimentació d'acord amb les vostres necessitats reals i expectatives, sense deixar de banda els costos en el vostre benefici.

​INTERVENCIONS RÀPIDES

Pavimentacions de ràpida posada en obra i servei per minimitzar interferències amb la seva activitat operacional. Utilitzem productes i maquinària d'avantguarda, que permeten escurçar temps perquè vostè se centri exclusivament en la seva productivitat.

QUALITAT GARANTITZADA

Totes les nostres instal·lacions estan garantides, dins de la normativa vigent i regides pel nostre protocol intern de qualitat ISO 9001, auditat externament per l'organisme independent Bureau Veritas.