Paviments per a naus industrials: Guia per triar el millor paviment

A l'hora d'escollir el paviment adequat per a la seva nau industrial, és important tenir diversos factors en compte perquè s'asseguri que compleix les necessitats específiques i els requisits de seguretat i durabilitat que necessita aquest tipus d'instal·lacions. A continuació, us oferim alguns consells útils per triar el millor paviment per a la seva nau industrial:


Consells per triar el paviment ideal per a una nau industrial

Anàlisi de necessitats i usos específics

Abans de prendre una decisió, és important avaluar amb cura les necessitats i usos específics de la seva nau industrial. Quin tipus de maquinària o equips seran utilitzats a la nau? Quin tipus de productes s'hi emmagatzemaran? Hi haurà trànsit pesant de vehicles i àrees de vianants a l'àrea de treball? La resposta a aquestes preguntes us ajudarà a determinar el tipus de paviment adequat per a la seva nau industrial.

Consulti amb experts en paviments industrials

És recomanable consultar experts en paviments industrials, com ara UNIFORT, per obtenir assessorament i recomanacions. Com a empresa especialitzada en el sector, comptem amb experiència en la instal·lació i el manteniment de paviments per a naus industrials i oferim una àmplia gamma de solucions adaptades a les seves necessitats específiques.

Avaluació de pressupostos i comparació de preus i qualitat

És important comparar diferents pressupostos de diverses empreses per determinar quina empresa us ofereix els millors preus i la millor qualitat quant a materials i mà d'obra.

Com a especialistes en el sector, la nostra empresa utilitza els sistemes tècnics i aplicacions més avançades i us ofereix el valor afegit d'un servei postvenda.


Què és un paviment per a nau industrial?

Definició de paviment industrial

El paviment industrial és un tipus de sòl dissenyat específicament per suportar les càrregues i tensions a què estan sotmesos els edificis industrials. Es tracta d'un sòl capaç de suportar l'activitat operacional requerida, cosa que sol implicar suportar abrasió i grans càrregues, resistència a certs productes químics i amb una alta capacitat per suportar el trànsit rodat de vehicles pesants.

Característiques d'un paviment per a nau industrial

Les característiques d´un paviment per a nau industrial són importants per triar el material adequat per al projecte de construcció. Les principals característiques que ha de tenir un paviment industrial són:

  • Resistència mecànica i química: És fonamental que el paviment sigui capaç de suportar grans càrregues i sigui resistent a la fricció i a productes químics, com olis, dissolvents i altres abocaments. La majoria de les activitats a les naus industrials impliquen moviment constant de maquinàries i equips pesants, així com l'emmagatzematge i transport de productes químics i substàncies perilloses.
  • Alta resistència i durabilitat: Convé que els paviments per a naus industrials tinguin una vida útil llarga i no requereixin un manteniment constant, atès que això pot afectar els processos i la productivitat. Han de ser capaços d'impedir l'aparició de escrostones, aixecaments i fractures a terra. La resistència i la durabilitat del paviment redueix els costos de manteniment i augmenta la productivitat i la rendibilitat.
  • Ignífugs: Han de comptar amb propietats ignífugues i ser capaços d'impedir la propagació del foc en cas d'incendi a les instal·lacions.
  • Estètica i disseny personalitzat: Encara que no és un factor prioritari, és cert que els paviments per a naus industrials també poden tenir un paper destacat en el disseny i l'estètica de la instal·lació. Comptant amb un paviment atractiu i personalitzat, donarà un toc de presència a la instal·lació, de la mateixa manera això podria millorar la motivació i estima dels treballadors.
  • Fàcil manteniment i neteja: És important que el paviment sigui fàcilment rentable i recanviable per evitar les acumulacions de brutícia i productes tòxics que puguin afectar la neteja i higiene de les naus.
  • Seguretat a la indústria: Reduir el nombre d'accidents laborals és una prioritat absoluta en qualsevol entorn industrial. Els paviments per a naus industrials han de ser segurs perquè els treballadors puguin circular o desplaçar-se sense risc daccidents i incidents. Per això, és important que comptin amb propietats antilliscants evitant així les relliscades i les caigudes accidentals, per exemple.


Avantatges dels terres per a naus industrials

Seguretat al lloc de treball

La seguretat a l'espai de treball és essencial per prevenir accidents. Els paviments per a naus industrials tenen una àmplia varietat d'opcions, des de paviments de formigó polit fins a paviments de resina. Aquests paviments ofereixen un nivell de seguretat alt ja que són antilliscants, resistents al desgast i al trencament, cosa que els fa ideals per a la indústria. A més, alguns paviments, com els terres continus autoanivellants facilitar la neteja en disposar de superfícies llises, i fins i tot amb propietats opcionals antibacterianes.

Resistència mecànica i química

Els paviments per a naus industrials tenen la capacitat de suportar càrregues estàtiques, dinàmiques i distribuïdes importants, ja sigui pel pes de grans maquinàries, mercaderia i vehicles. A més, a part de comptar amb propietats ignífugues, també són resistents a productes químics com àcids i solvents, cosa que els fa apropiats per a indústries amb processos químics. Aquesta resistència mecànica i química els permet tenir una vida útil llarga.

Alta resistència i durabilitat

La durabilitat és una característica important dels paviments industrialsLa durabilitat és una característica important dels paviments industrials. Els paviments per a naus estan dissenyats per resistir el desgast i l'abrasió, cosa que significa que no es deterioren amb el pas del temps, cosa que redueix la necessitat de reparacions i renovacions. A més, alguns paviments, com el formigó polit, poden durar molts anys sense necessitat de reparació o manteniment, cosa que resulta en estalvis significatius a llarg termini.

Estètica i disseny personalitzat

L'estètica i disseny personalitzat són cada vegada més importants a la indústria i els paviments per a naus no són l'excepció. Els paviments de resina són exemples de materials que es poden personalitzar per adaptar-se a les necessitats específiques de l'empresa. D'altra banda, aquests tipus de paviments permeten incorporar logotips corporatius i altres dissenys amb textures i colors personalitzats per millorar la imatge de l'empresa.

Fàcil manteniment i neteja

El manteniment i la neteja d'un paviment per a una nau industrial és un factor important per reduir costos d'operació. Els paviments de resina completen un recobriment de protecció superficial sense juntes que facilita la neteja diària i remoció de brutícia acumulada.
Una altra característica destacada és que els paviments per a naus es poden segellar per fer-los impermeables i resistents a qualsevol substància química. També són resistents a la pols, cosa que significa que es mantenen fàcilment amb un simple procés mecànic de neteja amb aigua i sabó.

Els avantatges dels paviments per a naus industrials són múltiples i s'adapten a les necessitats específiques de cada empresa i activitat industrial. Els paviments adequats poden modificar la seguretat, l'eficiència i la comoditat de l'empresa.

Ràpida aplicació

Els paviments per a naus s'instal·len molt ràpidament permetent que no s'hagi de tancar cap passadís ni la circulació del trànsit durant molt de temps.


Tipus de terres per a una nau industrial

Formigó polit

El formigó polit és una opció popular i duradora per a naus industrials demmagatzematge, especialment aquelles que requereixen la conservació de productes o mercaderies a baixes temperatures. Ofereix un excel·lent rendiment en interiors i, quan se li afegeix altres materials, com el liti, és possible obtenir un grau de resistència mecànica i de tracció encara més gran.

Els terres per a naus industrials de formigó polit compten amb un acabat llis i brillant mitjançant el procés de polit i segellat del formigó. Aquest tipus de paviment és resistent al trànsit pesant, a l'abrasió i als productes químics, i també és fàcil de netejar i mantenir. La seva estètica és atractiva i dóna una sensació de més lluminositat a la nau, cosa que ajuda a obtenir una reducció de costos energètics d'il·luminació gràcies a la seva alta reflexió de la llum.


Formigó remolinat

A diferència dels anteriors, els paviments de formigó remolinat per a naus compten amb un acabat fi, semifí o semi rugós a triar. Encara que no tenen la mateixa facilitat de neteja a causa de la seva textura superficial, adequadament dimensionats i armats són extremadament resistents al trànsit extrem, a les càrregues, a les altes temperatures i als impactes. Per aquesta raó, són ideals per a naus industrials on el flux de vehicles i mercaderies és freqüent.

Paviments de resina

Els paviments de resina epoxi i de poliuretà són solucions comunes i versàtils per a tot tipus despais i indústries. Tanmateix, són habituals en espais on la normativa de salut, seguretat i higiene és més estricta.

Aquests paviments ofereixen propietats ignífugues i una alta resistència mecànica i química, cosa que els converteix en una bona opció per a entorns altament exigents. La seva alta resistència al desgast, als impactes ia l'abrasió els fan ideals per a llocs amb molt de trànsit i càrrega pesada. A part, els paviments de resina de poliuretà compten amb resistència als raigs UV, raó per la qual també són usats en exteriors.

D'altra banda, els paviments de resina per a naus són especialment indicats per a condicions de treball extremes o on els processos d'higienització són freqüents a causa de l'ús de vaporització a pressió o l'aplicació de desinfectants. L'absència de juntes i l'elaboració amb materials impermeables i antilliscants permeten que la brutícia s'hi adhereixi menys, siguin més fàcils de netejar i es redueixi el risc per caigudes.

Els paviments de resina també són altament personalitzables, amb una àmplia gamma de dissenys, colors i acabats disponibles.

Paviments continus autoanivellants

Els sòls continus autonivellants ofereixen un acabat llis i uniforme sense juntes o unions. La tècnica d'autoanivellació permet crear una superfície resistent i duradora, altament resistent a impactes mecànics, químics i abrasions. Els paviments autonivellants són una bona opció per a àrees on la higiene és una prioritat com ara hospitals, cuines, laboratoris, etc. També ofereixen una bona aparença estètica i un gran acabat pintat.

En general, l'elecció del tipus de paviment per a una nau industrial dependrà de l'ús i les necessitats específiques de cada empresa. És important considerar factors com la resistència, durabilitat, estètica, higiene, facilitat de neteja i manteniment i seguretat per garantir la selecció adequada.


Quins són els preus per m2 dels terres per a naus industrials?

Factors a tenir en compte en el càlcul del preu

El preu d'un paviment per a una nau pot estar influenciat per diversos factors, com ara:

  • El tipus de paviment: Alguns materials són més costosos que altres, per la qual cosa la selecció pot afectar considerablement el preu final.
  • La mida de la nau: A més superfície a cobrir, més gran serà el cost total del projecte.
  • La complexitat de les tasques prèvies: si cal condicionar el sòl prèviament o eliminar paviments anteriors, això pot suposar un augment del pressupost.
  • La ubicació de la nau: Els costos locals poden variar segons la ubicació geogràfica de la nau.
  • Els terminis i temps previstos: Si es necessita que la feina estigui finalitzada en un termini concret, pot implicar un augment dels costos totals.

És important tenir en compte aquests factors a l'hora de sol·licitar un pressupost per a la instal·lació del paviment per a la nau industrial.

Rang de preus segons el tipus de paviment

Els paviments per a naus industrials variaran en preu segons el tipus de material i les característiques específiques. A continuació, es presenta un rang de preus estimats per metre quadrat per a alguns dels tipus més comuns:

  • Formigó polit: entre 10 i 30 euros/m2
  • Paviments de resina epoxi i poliuretà: entre 9 i 60 euros/m2
  • Paviments continus autoanivellants: entre 24 i 60 euros/m2

És important destacar que els preus poden variar en funció de les especificacions del projecte i el mesurament, per la qual cosa sempre és recomanable consultar amb l'empresa especialitzada que us ofereixi un pressupost personalitzat, com UNIFORT. Tingueu en compte que aquests rangs de preus proporcionen una idea general dels costos que es poden esperar per a cada tipus de paviment.


Manteniment i reparació de paviments industrials

Treballs de reparació i rehabilitació

Els treballs de reparació i rehabilitació de paviments industrials són fonamentals per garantir-ne la durabilitat i seguretat. Aquests treballs poden incloure la reparació o eliminació de juntes de dilatació i marcatge industrial, el segellat de juntes de dilatació i la reparació d'esquerdes i desperfectes.

Tractament de juntes de dilatació i marcatge industrial

L'eliminació de juntes de dilatació i marcatge industrial és un procés que es duu a terme per evitar l'acumulació de brutícia i facilitar la neteja dels paviments. A més, això també contribueix a una major estètica i disseny uniforme al paviment. Aquest procés es fa mitjançant l'ús de maquinària especialitzada que permet eliminar les juntes de dilatació i la senyalització industrial de forma ràpida i eficient.

Segellat de juntes de dilatació i reparació d'esquerdes i desperfectes

El segellat de juntes de dilatació i la reparació de juntes i esquerdes i desperfectes són treballs fonamentals per garantir la seguretat i la durabilitat dels paviments industrials. Aquests treballs es fan mitjançant la utilització de materials específics que asseguren la resistència mecànica i química del paviment. A més, el segellat de juntes de dilatació evita l'entrada de brutícia i humitat, fet que contribueix a una higiene més gran ia la prolongació de la vida útil del paviment. Per la seva banda, la reparació d'esquerdes i desperfectes és fonamental per evitar el deteriorament del paviment i prevenir accidents a la indústria.


Recomanacions per triar el millor terra per a una nau industrial

Anàlisi de necessitats i usos específics

Abans d'escollir el paviment ideal per a la seva nau industrial, és important que realitzeu una anàlisi de les necessitats i usos específics de la vostra empresa. Per exemple, si la vostra nau industrial s'utilitza per a l'emmagatzematge de productes químics, necessitareu un paviment resistent als productes químics i que no es desgasti fàcilment. Si es tracta d'una àrea de producció, necessitarà un paviment que sigui fàcil de netejar i desinfectar per garantir la higiene i la seguretat al lloc de treball. És important triar el tipus de paviment que s'adapti a l'activitat que es realitza a la nau industrial, per tal d'evitar un desgast prematur i costoses despeses de manteniment.

Consulti amb experts en paviments industrials

Per determinar el tipus de paviment que millor s'adapta a les necessitats del vostre negoci, és recomanable que consulteu amb experts en paviments industrials. Com a empresa especialitzada en paviments industrials, us podem oferir assessorament personalitzat i estudis de viabilitat per garantir que el paviment triat tingui les característiques necessàries i s'adapti a les vostres necessitats. No dubteu a contactar amb nosaltres per obtenir els millors consells i recomanacions pel que fa a paviments industrials.

Avaluació de pressupostos i comparació de preus i qualitat

L'elecció del paviment per a una nau industrial també pot dependre del pressupost disponible. És important que valoreu diferents opcions, marques i materials per trobar la millor relació qualitat-preu. També és recomanable comparar el preu d'instal·lació i de manteniment a llarg termini. De vegades, una inversió en un paviment més car pot ser més rendible a llarg termini si té en compte la durabilitat i el baix cost de manteniment. Realitzar una comparació entre diferents propostes us permetrà trobar la millor opció d'acord amb les vostres necessitats, prioritats i pressupost.

Tingui en compte que a UNIFORT us oferim un pressupost adaptat als requeriments del vostre projecte a partir d'un assessorament tècnic gratuït. I com a client comptarà amb un servei postvenda prioritari. Contacti amb nosaltres sense compromís!


Som especialistes en pavimentació industrial


Identificarse dejar un comentario