Diferència entre revestiment epoxi i pintura epoxi

És possible que sovint hagi sentit els termes «revestiment epoxi» i «pintura epoxi» per a paviments, utilitzats gairebé de manera intercanviable. Quan s'analitza el tipus de sistema de pavimentació necessari durant la realització d'un projecte, un sistema de baix cost a base de pintura epoxi per a paviments, podria semblar una opció atractiva en comparació amb un revestiment epoxídic instal·lat per un professional.

Amb noms que són gairebé idèntics i un etiquetatge dels productes en què es proporciona només la informació mínimament requerida, els revestiments epoxídics i les pintures poden semblar opcions igualment viables per a qualsevol situació.

Són els dos tipus de sistemes realment tan diferents? En realitat, ho són.


DIFERÈNCIES QUÍMIQUES ENTRE PINTURES I RECOBRIMENTS EPOXÍDICS

Per apreciar la diferència entre un revestiment de paviments epoxi i un pintat epoxi, és important comprendre els components químics que componen aquests productes. En poques paraules, un revestiment epoxi consisteix en una resina epoxi de dos components d'alt rendiment (part A) combinada amb un enduridor de poliamina (part B).

De vegades, durant la instal·lació, s'afegeixen diversos agregats minerals a mode de càrregues, com sorra de sílice graduada, quars multicolor o molts altres, com a part del sistema i per millorar encara més la resistència a l'abrasió ia la relliscosa, així com el atractiu visual del producte final. Les pintures epoxídiques, per altra banda, són sistemes de baix gruix, aplicats amb corró, on la quantitat de material que recobreix el terra una vegada catalitzat el conformen unes quantes micres, és a dir, quantitats relativament petites de resina epoxi.

Per als propietaris privats que busquen un projecte de bricolatge fàcil, les pintures epoxídiques poden oferir una millor durabilitat i resistència que altres pintures per a paviments que no tenen el component de resina epoxi. No obstant això, les pintures tenen un exercici que està molt per sota dels recobriments de paviments epoxi de grau industrial veritable.

En seleccionar un sistema epoxídic destinat a un paviment, un factor important a considerar és el percentatge de sòlids al producte. Aquest nombre es refereix al percentatge del producte original que roman al paviment quan s'acaba d'assecar o curar: les pintures generalment tenen un percentatge més baix de sòlids, amb una porció relativament gran del producte que s'evapora a mesura que s'asseca.

Els revestiments epoxi de grau industrial, per altra banda, es reticulen químicament i es curen en comptes de simplement assecar, i estan disponibles fins i tot amb un contingut de sòlids del 100%. Un percentatge més alt de sòlids pot ser una indicació que un producte està destinat principalment per a ús professional, ja que l'aplicació del recobriment pot requerir més experiència i habilitat. Quan s'instal·len correctament, els revestiments epoxi 100% sòlids donen com a resultat superfícies del paviment molt més resistents i duradores que un sistema més bàsic de pintura epoxi amb baix contingut en sòlids.


Instal·lació i vida útil d'un pintat i revestiment epoxi

Les pintures epoxídiques poden semblar una opció atractiva perquè són simples dinstal·lar. Tot i que la clau de l'èxit és una preparació de substrat correcta, moltes persones sense un coneixement formal d'aplicació d'un sistema de pintura epoxi, poden aconseguir resultats immediats raonablement bons sobre suports competents i en zones de poca exigència. Com a tal, les pintures epoxi proporcionen una solució a curt termini acceptable per a zones de trànsit lleuger. Tot i això, en llocs industrials, comercials o institucionals, el desgast de l'ús diari (tràfic pesant de vehicles de tota mena i mercaderies, neteges freqüents i activitats operatives exigents) pot danyar i degradar ràpidament la pintura epoxi.

Les instal·lacions d'alt exercici necessiten recobriments epoxi de qualitat professional i altres recobriments de paviments resinosos per proporcionar una protecció i durabilitat òptima del formigó, a més d'una gamma de característiques de rendiment opcionals. La instal·lació d'aquests sistemes de recobriment requereix molta més i més intensa preparació de la superfície i una instal·lació professional.

La superfície de formigó primer ha d'estar preparada mecànicament, amb un diamantat o granallat correcte per assegurar l'adhesió i una forta unió del substrat amb el recobriment. Quan els components químics es barregen, normalment hi ha només un breu interval de temps («pot life») per instal·lar el revestiment abans que s'assequi.

L'aplicació pot requerir una combinació d'eines, inclosos rodets especials, rasclets, planes llises o dentades… Diverses capes, com els imprimadors, capes intermèdies i capes finals, estan típicament involucrades.

És fàcil adonar-se que només un contractista professional capacitat hauria de preparar el suport de formigó i instal·lar un revestiments epoxi per a paviments, perquè només quan se seleccionen i instal·len correctament, aquests sistemes resinosos proporcionen una excel·lent durabilitat i generen valor a llarg termini.


Som especialistes en pavimentació industrial


Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.
Identificarse dejar un comentario