Reparació d'un paviment de formigó per a una nau

Reparació d'un paviment de formigó: Mantenint l'eficiència i la seguretat a Zeller Plastik España.


L'empresa Zeller Plastik España, amb seu a Cardedeu (Barcelona), és una empresa especialitzada en la fabricació d'envasos i embalatges de plàstic que opera des del 1995.

Les necessitats de pavimentació

L'activitat operacional de fabricació, emmagatzematge i distribució de productes plàstics de Zeller Plastik España es realitza a l'interior de la nau industrial. El moviment de les mercaderies amb vehicles de manipulació i elevació de mercaderies d'un punt a un altre del magatzem és continu. Davant de tant de tràfec, el centre de treball requereix un paviment que resisteixi de manera molt eficient el sotmetiment davant l'acció de càrregues pesades pel trànsit rodat i l'emmagatzematge, així com el desgast per arrossegaments i impactes. Com a resultat després d'anys d'intens servei, el paviment se'n va ressentir localitzadament en alguns dels punts més vulnerables: les juntes i les proximitats immediates.


La incessant circulació de pesants carretons elevadors amb les rodes massisses per sobre de les juntes, van acabar causant danys i pèrdua de fluïdesa en la mobilitat. El cop sec causat per l'impacte de les rodes massisses dels carretons va anar aguditzant els danys progressivament, provocant incomoditat durant la conducció vehicular en trepitjar sobre els esvorancs i intentar esquivar-los de la trajectòria de la marxa, i sobrecostos innecessaris per avaries en les transmissions i rodaments de les màquines.


Davant d'aquest panorama, l'empresa va prendre mesures per abordar la situació i garantir un paviment en condicions òptimes. La reparació del paviment de formigó es va convertir en la solució per restaurar la funcionalitat i prevenir riscos futurs.

La solució de pavimentació

Per emprendre aquest projecte de reparació, calia fer una inversió considerable. Per això, vam elaborar conjuntament un pla de reparació que consistia a reparar desperfectes per prioritats i de forma anual. En prioritzar les zones ens asseguràvem que el més greu quedava reparat sense comprometre l'operativa, i en espaiar-les en el temps el client disposava de més elasticitat per fer front a la inversió.

Amb reparacions d'alta qualitat i durabilitat, aquest plantejament permetia anar recuperant any rere any un paviment antic que s'havia de posar al dia per rendir degudament davant de les exigències i requeriments actuals.

En aquest sentit, el client requeria una intervenció que, alhora que nosaltres fèiem les reparacions, poguessin continuar desenvolupant la seva activitat sense patir interferències. Quan reparàvem al centre d'un passadís amb alt volum de trànsit, reparàvem una meitat i després l'altra. Com que el flux de circulació no s'interrompia, la intervenció es va planificar per executar-la en dies laborables. Això requeria per part nostra l'ús de materials d'assecat ultraràpid. Tan bon punt acabàvem de reparar, el client podia circular a plena càrrega sobre la zona acabada de reparar.

El resultat en reparar el paviment

Després de dur a terme un extens manteniment del paviment de formigó reparant les juntes de dilatació, esquerdes i fent pegats, es van obtenir superfícies ben enrasades, sense sotragueigs, sense impactes, resistents i duradores completament aptes per al trànsit rodat.

El client va poder mantenir la seva activitat diària sense aturar la seva producció mentre nosaltres reparàvem, ja que les reparacions eren reobertes al trànsit rodat immediatament. Així mateix, es van aprofitar els mesos d'agost coincidint amb períodes de parada i menor activitat del client, reforçant el nostre equip per accelerar el procés per fer arranjaments de moltes de les zones molt transitades.

A continuació, mostrem algunes imatges de les juntes del formigó 5 anys després de ser reparades. Es pot comprovar com aquestes encara continuen sent funcionals, resistint perfectament el pes dels vehicles i sense experimentar cap desperfecte.

En conclusió, un paviment de formigó severament exposat, pateix les conseqüències del deteriorament per una activitat permanent com a esportistes, descarnadures, abrasions o forats a la superfície del paviment. El deteriorament s'intensifica en els punts més febles, com en les esquerdes o juntes de dilatació entre les lloses de formigó.

Les juntes sotmeses a un ús intens, han de ser tractades periòdicament per mantenir-les en perfecte estat, ja que suporten assíduament forts impactes i grans càrregues rodades. Dit d'una altra manera, una superfície danyada perjudica el trànsit rodat en circular sobre lloses que poden presentar esportistes, enfonsaments o un petit graó entre elles. Pel que fa a aquest últim punt, el rodament sobre lloses escalonades provoca un impacte el sotragueig del qual pot fins i tot arribar a inestabilitzar la càrrega transportada sobre el palet. Per aquesta raó, la reparació de juntes al formigó és la solució adequada per a una zona d'alta activitat industrial.

Necessita reparar el seu paviment?

A UNIFORT som conscients que cada empresa és diferent i compta amb necessitats diferents. Per això, ens adaptem a cada situació i li recomanarem sempre la millor solució per al seu negoci.

Som especialistes en pavimentació industrial


Paviments relacionats

Veure tots els paviments

Identificarse dejar un comentario